Over ons

Onze vereniging wordt gedragen door vrijwilligers:

raad van elf600x400

Raad van elf

dames raad van elf600x400

Dames van de raad

Grapat-12-nins-3-300x191

Jeugdraad

Feest3

Commissies

LOGO CV150

Geschiedenis

Carnavalsvereniging De Schaopenwaesers is opgericht op 1 september 1967.

Op 1 september 1967 kwam het tot de oprichting van een carnavalsvereniging die zichzelf de naam "De Schaopenwaesers" toedeelde. Deze naam verwijst naar de periode van voor de ontginning van de Peelsche Heide en het ontstaan van het dorp.Voor de ontginning werd deze immense Peelvlakte namelijk voornamelijk bezocht door herders die hier hun schapen hoedden. Op het grondgebied van het huidige dorp lagen destijds enkele vennetjes (in de volksmond 'dellekes' genoemd) waarin de schapen (vooral tegen de tijd dat ze geschoren werden) gewassen werden wanneer dit nodig werd geacht....
....De Schaopenwaesers.....!!!!

De eerste prins in het het jaar 1968 was Grad van Helvoort.

Zoals in de eerste statuten vermeld is het doel van onze vereniging; de culturele en sportieve belangen van de gemeenschap te bevorderen en tracht dit doel te bereiken op ontspanning, cultureel of sociaal gebied.

Anno 2024

Zoals met elke andere vereniging is het zo dat we steeds open staan voor nieuwe leden.

Voel je dus vooral vrij om je aan te melden via een van onze leden of een mail te versturen naar; secretariaat@deschaopenwaesers.nl.

Momenteel bestaat carnavalsvereniging De Schaopenwaesers uit ca 30 leden. Dit is een gemêleerd gezelschap met een gezamenlijk doel.

We hebben diverse commissies, die elk een activiteit binnen de vereniging op zich nemen. Hierdoor is er een grote draagbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel binnen de vereniging.

Heeft u een goed idee of een andere suggestie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij als vereniging willen de leefbaarheid in onze gemeenschap vergroten en draagbaar houden en daarvoor hebben we de input van de gemeenschap voor nodig.

vereniging2324 img-2937
overleden leden

Overleden leden

Elk jaar, voor de carnavalsviering, op carnavalszondag leggen wij een bloemstukje bij de graven van de ere-schaopenwaesers en leden die ons helaas zijn ontvallen.

Dit zijn de ere-schaopenwaesers en leden die tijdens het lidmaatschap zijn komen te overlijden. Dit vinden wij erg belangrijk om hen te herdenken vooral tijdens deze dagen, omdat zij in hun leven een grote inbreng hebben gehad binnen onze vereniging.

Natuurlijk gedenken wij daarnaast alle overleden ex-prinsen, ex- boerenbruidsparen, vrijwilligers en leden.

Hofkapel

Wij als vereniging hebben geen eigen interne hofkapel en werken dan ook graag samen met muziekvereniging st. Marcellus, gevestigd in Odiliapeel.

In de vorm van hofkapel ‘Sint mar slès s’ en de slagwerkgroep.

Niet onbelangrijk is het te vermelden dat we de jeugd en opleidingsgroep van de muziekvereniging regelmatig mogen verwelkomen.

hofkapel2324 img-0823